Obul.net ile gündeme dair son haber ve blogları bir arada bulabileceğiniz bir yer Siteyi ingilizce içerikler ile kullanabilirsiniz bunun için Buraya tıklayn ve başlayın !

Anahtar Kelime Analizi Nedir, Nasıl Yapılmalı?

1 yıl önce 170
Anahtar Kelime Analizi Nedir, Nasıl Yapılmalı? Anahtar kelime analizi, internet kullanıcılarının arama motorlarında en çok arattıkları kelimeleri tespit etmek için gerçekleştirilen çalışmadır. Özellikle kurumsal web siteleri hazırlanırken anahtar kelime analizi gerçekleştirmek önemlidir. Çünkü herhangi bir şirket için oluşturulan web sitesinde, şirket sektörü ve hizmeti konusunda arama motorlarında en çok aratılan anahtar kelimelere yer verilmelidir. Bu işlem sayesinde web sitesi arama motoru sonuçlarında üst sıralara çıkabilir. Anahtar kelime analizi, sitenin trafiğini, sıralamasını yükseltmek için yapılan bir çalışmadır. Analiz sonucu elde edilen anahtar kelimeler sitenin içeriklerinde, menü başlıklarında ve daha pek çok alanda kullanılır.

Anahtar Kelime Analizi Nasıl Yapılır?

Anahtar kelime analizi yapmak için anahtar kelime analiz araçlarından yararlanılır. Sanal anahtar kelime analiz araçlarında kategori, konu seçimi ardından analiz başlatılarak ilgili kategoride internet kullanıcılarının en çok arattıkları kelimeler görüntülenir.  Kelimelerin hacimleri, rekabet oranları hakkında istatistiksel sonuçlara erişim sağlanır. Anahtar kelime analizi için Google Keyword Planner, Ubersuggest, Semrush, AnswerThePublic, Keyworddit gibi analiz araçları kullanılabilir. Konuyu daha net anlatmak gerekirse, bir giyim mağazası için oluşturulan kurumsal web sitesindeki içerikler anahtar kelimeler ile hazırlanmak istendiğinde, mağaza ürünlerine yönelik geniş bilgi edinilmelidir. Marka web sitesine günlük kombin trendleri hakkında bir içerik eklemek istediğinde, anahtar kelime analizi günlük kombin trendleri konusu hakkında yapılmalıdır. Sanal anahtar kelime aracında günlük kombin trendleri konusu için arama başlatılmalıdır. Örneğin, sorgulama sonucunda kot ceket-kot pantolon kombini, etek gömlek kombini şeklinde sıralanabilen anahtar kelimelerin popüler sırada yer aldıkları görülüyorsa, bu kelimelerin geçtiği bir blog metni hazırlanarak markanın sitesine eklenmelidir.

Anahtar Kelime Analizi Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler Neler?

Anahtar kelime analizi yaparken dikkat edilmesi gereken detaylar aşağıdaki şekilde sıralanır:
  • Aranma Hacmi: Araçlardan anahtar kelime analizi yapıldığında kelimelerin hacimleri görüntülenir. Bu hacimlere ilişkin aylık veriler dikkate alınmalıdır. Konu seçimi ardından başlatılan analiz ardından sıralanan anahtar kelimelerden hangilerinin hacimleri daha genişse, o kelimeler odak anahtar kelime olarak tercih edilmelidir.
  • Rakiplere Özgü Terimleri Tespit Etme: Anahtar kelime analizi yapılırken gerçekleştirilen bir diğer çalışma ise rakip takibidir. Google arama motoru sonuç sırlamasında iyi bir yer edinen rakiplerin hangi anahtar kelimeleri kullanarak bu sıralamayı yakaladıkları analiz sonunda görülebilir. Sektörünüzdeki rakiplere sıralamada güç kazandıran anahtar kelimeler sizin web adresi içeriklerinizde de yer almalıdır. Çünkü rekabetçi sahada rolünüzü almanız gerekir.
  • Hedef Kitlenin Arattığı Anahtar Kelimeleri Bulmak: Her bir web adresinin ulaşmak istediği bir hedef kitle vardır. Anahtar kelime analizi sayesinde markaların hedef kitlelerinin internette en çok hangi konular için hangi kelimeler üzerinden aratma yaptıkları tespit edilebilir. Hedef kitlenin en çok ilgi gösterdiği kelimeler hakkında içerikler web sitelerine yüklenerek, ziyaretçi trafiği yükseltilir.
Bu ayrıntılara dikkat edilerek anahtar kelime analizi gerçekleştirilmelidir.

Uzun, Kısa Kuyruklu Anahtar Kelime Nedir?

Kısa anahtar kelimeler, odak anahtar kelime olarak da adlandırılır. İnternet kullanıcılarının bir konuyu net şekilde araştırmak istediklerinde tercih ettikleri kelimelerdir. Anahtar kelime analizi yapıldığında aranma hacimleri yüksek çıkan kelimelerdir. Örneğin SEO nedir? Kelimesi SEO konusunda bilgi almak isteyenlerin kullandığı kısa anahtar kelimelerdendir. Uzun kuyruklu anahtar kelimeler ise kısa anahtar kelimelere göre arama hacmi daha düşük olan kelimelerdir. Spesifik bir konu hakkında bilgi arayanlarca kullanılırlar. Örneğin SEO nedir? Odak anahtar kelime iken SEO hizmeti alırken nelere dikkat edilmeli? Uzun kuyruklu anahtar kelimedir. Bir web sitesi için hazırlanan içeriklerde kısa anahtar kelimelerin yanında uzun kuyruklular metne doğal bir anlatım havası katmak, tıklanma sayısındaki yükselişe destek sunmak için kullanılırlar.
Kaynak Bağlantı