Obul.net ile gündeme dair son haber ve blogları bir arada bulabileceğiniz bir yer Siteyi ingilizce içerikler ile kullanabilirsiniz bunun için Buraya tıklayn ve başlayın !

Bitcoin Yatırımı İçin 9 Sebep! (En Önemli Avantajlar!)

1 yıl önce 179

Kripto paralar ve bitcoin artık hayatımızın gerçekleri arasında yer alıyor. Yatırım, birikim ya da transfer vb. birçok finans işlemi için bitcoin ve diğer birimler tercih edilmekte. Ancak hala bitcoin yatırımı için kararsızsanız bitcoinin en temel özelliklerine göz atabilirsiniz. Bitcoin yatırımı ile birçok avantaja sahip olabilir ve dijital altınla tanışabilirsiniz!

Neredeyse her gün yeni kripto paralar piyasaya sürülüyor. Ancak hiçbiri bitcoin kadar büyük bir hacme ve popülariteye sahip değil. Bitcoin yatırımı amatör yatırımcılardan ileri seviye yatırımcılara kadar herkesin dikkatini çekmeyi başarıyor. İşte, bitcoin yatırımı için öne çıkan bazı avantajlar sizinle!

Bitcoin satın almak istiyorsanız en güvenilir bitcoin borsaları listemizi incelemenizi tavsiye ederiz!

Neden Bitcoin Yatırımı Yapmalısınız?

Kripto para dünyası birçoğumuz için yeni bir sistem ve ilk etapta oldukça karışık. Özellikle yeni yatırımcılar ve kriptoyla ilgilenmeyen kişiler, fiziki bir güce ihtiyaç duyabiliyor. Bu nedenle pek çok kişi bitcoinin varlığını kabullenmiş değil. Ancak bitcoinin piyasaya sürüldüğü dönem ve günümüzdeki fiyat aralığına baktığımızda geniş bir coğrafyada kabul edildiğini söylemek mümkün.

Bitcoin, birçok yatırımcı ve analiste göre geleceğin para birimi olarak kabul ediliyor. Siz de bu yeni ve ilgi çekici dünyada yer almak istiyorsanız bitcoin yatırımı iyi bir tercih olabilir. Üstelik paranızı korumak için en iyi tercihlerden biri olduğunu da belirtmek gerekiyor.

Potansiyel Kazanç!

Kripto para birimlerinin yüksek volatilitesi birçok kişinin kısa sürede para kazanmasını sağlıyor. Bitcoin ise istikrarlı fiyat artışı ve ani sürprizleriyle yatırımcıları memnun etmeyi başarmış durumda. Birçok yatırımcı bitcoin ile kısa veya uzun vadede kazanç elde edebiliyor.

Bitcoin üretim arzının 21 milyonla sınırlandırılması sebebiyle önümüzdeki yıllarda fiyatların daha fazla yükselmesi bekleniyor. Dolayısıyla hem günlük ticaret yapan yatırımcılar hem de bitcoin alıp birkaç sene boyunca kripto cüzdanını bir daha kullanmayacak olan kişiler potansiyel kazanç fırsatından yararlanabilir.

Bitcoin, 2009 yılında bedavaydı ve yaklaşık 10 yıl sonra 70 bin dolara ulaşmayı başardı. Bu nedenle birçok yatırımcı için bitcoin yüksek oranda kazanç vadediyor.

Yüksek İşlem Hızı!

Geleneksel finans sistemlerinde itibari para birimlerini transfer etmek saatler sürer. Üstelik mesai saati dışındaysanız paranın ulaşması için birkaç gün beklemeniz gerekir. Ancak bitcoin yatırımı yaptığınızda herhangi bir bekleme sürecine takılmanıza gerek kalmaz.

Bitcoini dünyanın diğer ucundaki bir arkadaşınıza saniyeler içinde gönderebilirsiniz. Aynı zamanda alım, satım vb. işlemlerde yaklaşık bir saniyede gerçekleşir. Bu nedenle bitcoin yatırımı yapmak hem transfer sürecini kısaltır hem de kriptoya alışma sürecinizi hızlandırır.

7/24 Erişim!

Bitcoin yatırımı sürecince yatırımcılar 7/24 işlem yapar. Örneğin, standart bir borsa işlemi genellikle hafta içi ve mesai saatlerinde işlem yapmanıza imkan tanır. Bu nedenle birçok fırsatı kaçırabilir ya da alış veya satış için geç kalabilirsiniz. Bitcoin yatırımı yaptığınızda tüm işlemleri 7/24 yapma fırsatınız olur.

7/24 erişim avantajı sunması nedeniyle bitcoin yatırımı tamamen yatırımcıların kontrolündedir. Örneğin, piyasa analizi sonrasında bitcoinin yükseleceğini düşünüyorsanız sadece bir dakika içinde alım yapabilirsiniz.

Bitcoin yatırımı 7/24 yapılabilir. Üstelik sadece internet bağlantısı ve internete bağlanabileceğiniz akıllı telefon, tablet ya da bilgisayar yeterlidir. Bu nedenle işte, okulda, tatilde ya da dışarda bitcoin yatırımınıza erişebilir ve tüm kontrolü elinizde tutabilirsiniz.

Düşük İşlem Maliyetleri!

Bitcoin yatırımı ve kripto para yatırımlarının en iyi avantajı, hiç şüphesiz düşük komisyon oranlarıdır. Transfer, alış ya da satış için çok düşük komisyon istenir. Ayrıca kripto para borsaları cüzdanında borsanın yerel tokenini bulunduran kişilere, düzenli alım/satım yapanlara ya da aylık işlem hacmi yüksek olanlara daha cazip teklifler sunar.

Örneğin, dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, düşük komisyon oranlarıyla milyonlarca yatırımcıya ulaşmayı başarmıştır. Aynı zamanda transferleri ücretsiz yapmanızı sağlayan özel bir sistemi de kullanır. Bu nedenle bitcoin yatırımı, itibari para birimlerine yatırım yapmaktan daha fazla avantaj içerebiliyor.

Enflasyona Karşı Önlem!

Bitcoin üretimi, sınırlıdır ve her yarılanma döneminde madencilik azalır. Dolayısıyla üretim azaldıkça fiyat artış gösterir. Günümüzde itibari para birimleri enflasyon sebebiyle zor durumdayken bitcoin de bu durum daha az yaşanıyor. Bitcoinin üretim hızı azaldıkça ve sınırlı üretimin son bulmasıyla birlikte değeri daha fazla artış gösterecektir.

Üstelik bitcoin, ülkelerin para birimleri gibi herhangi bir merkez bankası, devlet ya da finans kuruluşu tarafından yönetilmez. Bu nedenle enflasyon sebebiyle daha az değer kaybeder ve yatırımcıların parasını korumasına yardımcı olur.

Ürün/Hizmet Satın Alın!

Bitcoin ile ödeme kabul eden ve bitcoin yatırımı yapan şirketlerin sayısı her geçen gün artış gösteriyor. Dünyanın en önemli markaları, ödeme yöntemlerine bitcoini eklemeye başlamış durumda. Dolayısıyla bitcoin yatırımı yaparken herhangi bir ürün ya da hizmeti de kolayca satın alabilirsiniz.

Herhangi bir kredi kartı ya da nakit para taşıma zorunluluğu olmadan alışveriş yapmak için bitcoin ön plana çıkıyor. Akıllı telefonunuz aracılığıyla direkt ödeme yapabilirsiniz. Aynı zamanda online alışveriş yaparken bitcoin ile ödeme gerçekleştirdiğinizde daha az bilgi paylaşımı gerekir. Bu nedenle bitcoin yatırımı alışveriş ve diğer alanlarda daha fazla gizlilik sağlar.

Güvenilir Liman!

Bitcoin ile ilgili daha önce ‘güvenilir liman’ tanımlamasına denk gelmiş olabilirsiniz. Dünyanın en önemli kripto yatırımcılarından amatör yatırımcılara kadar herkes bu konuda hemfikir. Günümüzde kriptoya olan ilgi artış gösterdikçe yeni birimlerin sayısı hızla çoğaldı. Ancak dolandırıcılık vb. sebeplerle her coine yatırım yapmak doğru değil.

Bitcoin, ilk kripto para birimi olması ve dünyanın birçok noktasında kabul görmesi nedeniyle güvenilir liman olarak adlandırılıyor. Bu sayede kriptoya yatırım yapmak isteyen ancak güvenlik, zarar vb. nedenlerle endişe yaşayanlar bitcoini tercih ediyor.

Günümüzde birçok şirket, firma ve hatta birkaç ülke bitcoini ödeme yöntemi olarak kabul ediyor.

Yeni Dünyaya Uyum Sağlayın!

Teknolojiye ve blockchain sistemine ilgi duyuyorsanız bitcoin yatırımı yapma vaktiniz gelmiş demektir. Bitcoin, teknolojinin getirdiği en büyük yeniliklerden biri. Üstelik dijital olması sebebiyle yeni dünyayla uyum içinde. İşte, tam da bu noktada yeni dünyaya ve yeni nesil teknolojiye uyum sağlamak isteyen kişiler bitcoin yatırımı yapmaya devam ediyor.

Bitcoin, ileri teknolojinin bir ürünü ve gelecek neslin para birimi olabilir. Dolayısıyla küçük bir yatırım yaparak bitcoin ve kripto dünyasına adım atmak doğru bir yöntem olarak görülüyor.

Üçüncü Taraf Yok!

Bitcoin ve kripto para birimleriyle ilgili en dikkat çekici konu, üçüncü tarafların bulunmaması. Alım, satım veya transfer için üçüncü taraf kişi, şirket ya da kuruluşlara ihtiyacınız yok. Aynı zamanda bitcoin ve kripto para birimleri, doğası gereği takip edilemiyor ve izi sürülemiyor. Dolayısıyla tüm işlemler gizlilik içinde yürütülürken ağdaki doğrulamalar sayesinde şeffaf veri paylaşımı da sağlanabiliyor.

Kripto cüzdan adresinizi açık etmediğiniz sürece işlemlerinizin takip edilmesi mümkün değil. Bu nedenle kripto cüzdanlarınızın anahtar ve şifrelerini paylaşmaktan kaçınmalısınız.

Üçüncü taraf kişi ya da şirketlerin olmayışı komisyon, işlem ücreti vb. masraflardan kurtulmanıza da yardımcı olacaktır. Ancak kripto para borsaları aracılığıyla işlem yapıyorsanız belirli alanlarda komisyon ödemeniz gerekebilir.

Bitcoin yatırımı için 9 sebep içeriğini beğendiniz mi? İçeriği beğendiyseniz arkadaşlarınızla paylaşabilir ve bizi destekleyebilirsiniz!

Kaynak Bağlantı