Obul.net ile gündeme dair son haber ve blogları bir arada bulabileceğiniz bir yer Siteyi ingilizce içerikler ile kullanabilirsiniz bunun için Buraya tıklayn ve başlayın !

Cilt Lekesini Gideren Yöntemler

8 ay önce 149

Cilt lekeleri birçok kadının korkulu rüyasıdır. Genellikle güneş sonrasında ya da yapılan bazı hatalar sonrasında melanin pigmentinin ciltte birikmesiyle ortaya çıkan cilt lekelerini evde kolayca giderebileceğinizi biliyor muydunuz?

1- MAYDANOZ MASKESİ:

Malzemeler

1 demet maydanoz
Taze limon suyu

YAPILIŞI

Maydanozu doğrayarak kaynar suyun içine atın ve 15 dakika kaynatarak soğumaya bırakın. Soğuyan maydanoz suyunu süzerek 5 yemek kaşığı limon suyu ekleyin. Hazırladığınız karışımı bir şişeye koyarak her gün pamuk yardımıyla temiz cildinize sürün.

2- YOĞURT VE KAFUR YAĞI MASKESİ:

Malzemeler

Maydanoz
Limon
Kâfur yağı
Salatalık
Kil (beyaz veya yeşil)
Soğan

YAPILIŞI

2 çorba kaşığı maydanoz ezmesi, 1 çorba kaşığı kâfur yağı, 2 çorba kaşığı rendelenmiş salatalık, yarım limon suyu, 1 yemek kaşığı kil ve 1 yemek kaşığı rendelenmiş soğan cam kaseye koyarak güzelce karıştırın.

Ardından leke olan bölgeye uygulayın. Kuruyana kadar bekledikten sonra ılık suyla temizleyin.

Bu karışımı haftada 2 kez düzenli bir şekilde uygulamalısınız.

3-KARBONAT MASKESİ:

Malzemeler

Karbonat
Yoğurt

YAPILIŞI

1 çay kaşığı karbonat ile 1 çorba kaşığı yoğurdu karıştırın. Hazır hale gelen karışımı lekeli bölgeye sürüp, 15 dakika kadar bekletin. Ilık suyla yıkayarak temizleyebilirsiniz. Düzenli kullanarak kısa sürede lekelerden kurtulabilirsiniz.

4-ZERDEÇAL MASKESİ:

Malzemeler

Zerdeçal
Süt
Limon
Yoğurt
Hindistan cevizi yağı

YAPILIŞI

1 yemek kaşığı zerdeçal, süt, limon suyu, yoğurt ve Hindistan cevizi yağını karıştırıp macun kıvamına gelmesini sağlayın.

Temiz olan bölgeye sürüp, masaj yaprak ovalayın. Haftada 1-2 kez uygulayabilirsiniz.

Kaynak Bağlantı