Obul.net ile gündeme dair son haber ve blogları bir arada bulabileceğiniz bir yer Siteyi ingilizce içerikler ile kullanabilirsiniz bunun için Buraya tıklayn ve başlayın !

Ehliyet Sınavı Ne Zaman 2022, Sınav Tarihi Sorgulama, Fiyatları ve Sınav Konuları

1 yıl önce 170

Ehliyet sınavı ne zaman 2022 hakkında detaylı bilgilendiriyoruz. Ehliyet yazılı sınav tarihleri 2022 ve MEB ehliyet sınavı tarihleri işte detaylar.

Motorlu taşıt sürebilmeniz için sürücü belgenizin olması gerekmektedir. Sürücü belgesini alabilmeniz için de ehliyet kurslarına gitmeniz gerekir. Ehliyet sınavları iki aşamadan oluşmaktadır. İlk aşama yazılı sınav, yazılı sınavdan başarılı bir puan alan sürücü adayları direksiyon sınavına girerler. Direksiyon sınavını da başarılı bir şekilde tamamlayan kişiler ehliyetlerini alabilirler. Ehliyet sınavlarına girmeden sürücü belgesine sahip olamazsınız. Sürücü belgesi olmadan araç kullanan kişiler için ciddi para cezaları bulunmaktadır.

Ehliyet sınavına girecek olan adaylar heyecanla ehliyet sınavını beklemektedirler. Ehliyet sınavına girecek olan sürücüler için her ay 1 ve 10’u arasında başvuru yapmaları gerekmektedir. Direksiyon sınavları ise MEB tarafından belirlenmektedir. Ehliyet sınavlarının tarihlerini sizler için derledik. İlk gireceğiniz ehliyet yazılı sınavların tarihlerine gelin birlikte bakalım.

Ehliyet Sınav Tarihi Sorgulama, Ehliyet Sınavında Neler Soruluyor?

Ehliyet sınavına girecek olan adaylar ilk önce kursta eğitim görmeleri gerekir. Eğitim alan adaylar e-sınav merkezlerinde yazılı sınavlara girmektedirler. Yazılı sınavları tamamlayan kişiler daha sonra MEB tarafından belirlenen direksiyon sınavına girerler. İki sınavdan da başarılı olan adaylar sürücü belgesine sahip olurlar.

Ehliyet kursuna yazılan sürücüler eskisi gibi sınav tarihlerini beklemelerine gerek yok. Yeni sisteme geçilmesiyle yazılı sınava girecek olan sürücüler her ayın 1 ve 10’u arasında başvuru yapmaları gerekir. Yoğunluğa göre 15 ve 20 gün içerisinde yazılı sınavlarını e-sınav merkezlerinde yapılmaktadır. Yazılı sınavı başarılı bir şekilde geçemeyen kişiler direksiyon sınavına geçemezler. Yazılı sınavlarınızın sonuçları birkaç saat içerisinde açıklanmaktadır. Kısaca başvuru tarihleri ve sınav tarihleri şu şekildedir;

Başvuru Tarihleri2022 E-Sınav Tarihi
1 – 10 MartMart ayı içerisinde sınavınız gerçekleşir.
1 – 10 NisanYoğunluğa göre en geç 20 gün içerisinde sınavınız gerçekleşir.
1 – 10 MayısYoğunluğa göre en geç 20 gün içerisinde Mayıs ayında sınavınız gerçekleşir.
1 – 10 Haziran Haziran ayı içerisinde sınavınız gerçekleşir.
1 – 10 TemmuzYoğunluğa göre en geç 15- 20 gün içerisinde Temmuz ayında sınavınız gerçekleşir.
1 – 10 AğustosYoğunluğa göre en geç 20 gün içerisinde Ağustos ayında sınavınız gerçekleşir.
1 – 10 EylülEylül içerisinde sınavınız gerçekleşir.
1 – 10 EkimYoğunluğa göre en geç 20 gün içerisinde Ekim ayında sınavınız gerçekleşir.
1 – 10 KasımKasım ayı içerisinde yoğunluğa göre sınav tarihleriniz belirlenir.
1 – 10 AralıkYoğunluğa göre en geç 15 – 20 gün içerisinde Aralık ayında sınavınız gerçekleşir.
MEB Ehliyet Sınavı TarihleriMEB Ehliyet Sınavı Tarihleri

MEB Ehliyet Sınavı Tarihleri

Ehliyet sınavları sürücü adaylarının en merak ettikleri konulardan biridir. Ehliyet sınavı iki kısımdan oluşmaktadır. İlk olarak ehliyet kursuna giderek eğitim almanız gerekmektedir. Daha sonra ilk sınav olan yazılı sınava girmeniz gerekmektedir. Sınavları ve sınav tarihlerini sizler için derledik.

  • Yazılı sınavlar her ay 1 ve 10’unda başvuru gerçekleştirilir. Yoğunluğa göre sınav tarihlerinizi öğrenebilirsiniz. Ama başvuru yaptığınız ay da kesinlikle sınavınıza girersiniz. Sınava giren adaylar başarılı olduktan sonra diğer sınav olan direksiyon sınav tarihlerini merak etmektedir.
  • Direksiyon sınav tarihleri ise MEB tarafından belirlenmektedir. Hafta sonu gerçekleşmektedir. Sürücü kursu sınav tarihi için sizlere bilgi verir. Sına tarihleri o ilde bulunan Milli Eğitim Müdürlüğüne aittir.

Ehliyet Sınavı Ücreti, Ehliyet Harç Parası Ne Kadar?

Sürücü belgeniz olması için ehliyet sınavına girmeniz gerekmektedir. Ehliyet sınavına girecek olan adaylar 2022 yılında Ehliyet ücretlerini merak etmektedirler. Yıllara göre değişiklik gösteren ücretleri sizler için derledik. Sınav ücretleri MEB’e ödenmektedir. İşte sınav ücretleri;

  • İlk kez ehliyet alan adaylar için Teorik Sınav 130 TL olmaktadır.
  • Direksiyon sınavına girecek olan aday ise 160 TL ödemesi gerekmektedir.
  • Ehliyetini bir kademe daha yükseltmek isteyen adaylar ise 160 TL ücret ödemeleri gerekir.

Ehliyet sınavı kaç ayda bir yapılır?

Her ay yapılan ehliyet sınavları mevcuttur. Elektronik ehliyet sınavı için ise randevu almanız gerekiyor.

1 ayda ehliyet alınır mı?

Bütün sınavlarınız bittikten sonra evrakların işleme konulması asıl süreyi alan zamandır. Bu süreç hızlı ilerler ise 45 günde ehliyet
almanız mümkündür.

Ehliyet Yaş Hesaplama – Araba Ehliyeti Kaç Yaşında Alınır

Ehliyet Affı (GÜNCEL) – Alkolden Alınan Ehliyet Affı

Ehliyet Fiyatları

Kaynak Bağlantı