Obul.net ile gündeme dair son haber ve blogları bir arada bulabileceğiniz bir yer Siteyi ingilizce içerikler ile kullanabilirsiniz bunun için Buraya tıklayn ve başlayın !

Facebook İki Faktörlü Kimlik Doğrulaması Nasıl Yapılır?

1 yıl önce 196
Facebook İki Faktörlü Kimlik Doğrulaması Nasıl Yapılır? Facebook iki faktörlü kimlik doğrulaması, kişilerin birçok özel bilgisinin yer aldığı sosyal medya platformlara karşı gerçekleşebilecek kötü niyetli saldırıları engellemek adına alınabilecek tedbirlerden biridir. Alınabilecek bu tedbirler neticesinde hesapların güvenlik seviyesi yükseltilmekte ve bu doğrultuda da kişisel bilgilerin kötü niyetli kişilerin eline geçmesi engellenmektedir. Sosyal medyanın birçok olumlu yönü olduğu gibi olumsuz yönleri de bulunmaktadır. Kişilerin eğlenceli zaman geçirebilmesine önemli katkı sunan platformlar, yaşanabilecek güvenlik açıkları sebebiyle olumsuz sonuçlar da doğurabilmektedir. Ortaya çıkabilecek olan bu tarz olumsuz sonuçlardan etkilenmemek adına kullanıcıların yapması gereken ek güvenlik yöntemlerini kullanmaktır. Kullanıcılar hesaplarının güvenliğini ne kadar önemser ve bu doğrultuda ek güvenlik yöntemlerini kullanmaya başlarsa olumsuz sonuçlardan etkilenme noktasında daha az sorun yaşayacaktır. Bu sebeple Facebook tarafından geliştirilen Facebook iki faktörlü kimlik doğrulaması isimli güvenlik yönteminin mutlaka kullanılması gerekmektedir.  

Facebook İki Faktörlü Kimlik Doğrulaması Nasıl Kullanılır? – Web Sitesi

Yaşanabilecek olan güvenlik açıklarına karşı kullanıcıların her zaman tedbirli davranması gerekmektedir. Öncelikli olarak güçlü bir parola oluşturarak alınabilecek olan tedbirler daha da detaylandırılmalıdır. Detaylandırma ve güçlü kılma adına sunulan ek güvenlik yöntemleri mutlaka tercih edilmelidir. Kullanıcının güvenliği sağlama hususunda edinmesi gereken temel prensip hiçbir şeyle yetinmemek üzerine olmalıdır. Güçlü bir parolaya veya ek güvenlik önlemine sahip olsa dahi sürekli olarak bir fazlasını istemelidir. Uygulanabilecek olan tüm güvenlik yöntemlerini devreye sokmalıdır. [ilgili_yazi id='2589'] Kullanıcılar kişisel hesabında güvenliğin fazlaca önemsenmesine sebep olabilecek bir sohbet veya medya ögesi barındırmasa dahi hesabın içerisinde bulunan diğer bilgilerin güvenliği adına mutlaka güvenlik tedbirlerini almalıdır. Kullanıcıların birçoğunun da bilmediği fakat platform içerisinde depolanan bazı bilgiler olabilmektedir. Kötü niyetli saldırılara başvuran kişiler Facebook tarafından depolanan önemli bilgilere nasıl ulaşılabileceğini bildiğinden dolayı bir tehlike durumu olabilmektedir. Bu durumun önüne geçebilmek adına aşağıda belirtilen şekilde Facebook iki faktörlü kimlik doğrulaması aktif edilmelidir.
  • Facebook internet sitesine giriniz.
  • Ek güvenlik tedbirlerini uygulamak istediğiniz hesaba giriniz.
  • Görüntülediğiniz ana ekranın üst köşesindeki ok simgesine tıklayarak “Hesap” menüsüne erişiniz.
  • Erişilen menüden “Ayarlar ve Gizlilik” devamında ise “Ayarlar” seçeneğine tıklayınız.
  • Ekrana gelen pencerenin solundan “Güvenlik ve Giriş” seçeneğine tıklayınız.
  • Görüntülediğiniz sayfayı aşağıya kaydırarak “Facebook İki Faktörlü Kimlik Doğrulaması” bölümünü bulunuz.
  • Bölümün hemen altında yer alan “Düzenle” seçeneğine tıklayınız.
  • Görüntülenen sayfadan “Kısa Mesaj (SMS) Kullan” seçeneğine tıklayınız.
  • Cep telefonu numaranızı belirleyiniz. Sonrasında “Devam” butonuna tıklayınız.
  • Cep telefonunuza gelen 6 haneli güvenlik kodunu giriniz.
  • Kod doğrulandıktan sonra hesabınızın parolasını girmeniz istenecektir. Hesap parolanızı giriniz.
  Parolanızı girerek hesap sahibi olduğunuzu doğruladıktan sonra ek güvenlik tedbiri olarak gerçekleştirmiş olduğunuz kısa mesaj yöntemi aktif olacaktır. Böylelikle hesaba giriş yapmanız gerektiğinde yalnızca bir parola girmeniz yeterli olmayacaktır. Aynı zamanda cep telefonunuza gelen doğrulama kodunu da girmeniz gerekecektir.    

Facebook İki Faktörlü Kimlik Doğrulaması Nasıl Kullanılır? – Mobil Uygulama

Kötü niyetli kişiler hesabınızı ele geçirmek istediğinde ilk olarak parolanıza erişim sağlamaya çalışacaktır. Çeşitli sebeplerden ve işlemlerden dolayı hesabınız için oluşturmuş olduğunuz parolaya ulaşan kişiler hesabınıza rahatlıkla giriş yapabilecektir. Parolaya erişim sağlasa dahi cep telefonunuza erişim sağlaması neredeyse mümkün olmayan kişiler ise hesabınıza giriş yapamayacaktır. Böyle bir durumla karşılaşmamak adına mutlaka giriş işlemi esnasında kısa mesaj yoluyla doğrulama kodu alınmalıdır. Bunun için Facebook iki faktörlü kimlik doğrulaması aktif edilmelidir.
  • Facebook mobil uygulamasını açınız.
  • Ek güvenlik tedbirlerini uygulamak istediğiniz hesaba giriniz.
  • Öncesinde üst köşeden üç çizgiye tıklayınız.
  • Sonrasında ise ekrana gelen sayfanın en altında bulunan “Ayarlar ve Gizlilik” seçeneğine tıklayınız.
  • Hemen devamında ise “Ayarlar” seçeneğine tıklayınız.
  • Görüntülediğiniz pencerede yer alan “Güvenlik” bölümü içerisindeki “Güvenlik ve Giriş” seçeneğine tıklayınız.
  • Sonrasında ise “İki faktörlü kimlik doğrulaması kullan” seçeneğine tıklayınız.
  • Ekrana gelen güvenlik yöntemleri arasından “Kısa Mesaj (SMS)” seçeneğini işaretledikten sonra “Devam” butonuna tıklayınız.
  • Cep telefonu numaranızı belirleyiniz. Sonrasında “Devam” butonuna tıklayınız.
  • Cep telefonunuza gelen 6 haneli güvenlik kodunu giriniz.
  • Sonrasında ise hesap sahibi olduğunuzu doğrulamak adına parola girmeniz gerekecektir. Parolanızı doğru girdikten sonra işlem tamamlanacaktır.
[ilgili_yazi id='2407'] Her kullanıcı hesabının güvenliği için ek tedbirler almalıdır. Hesap güvenliği açısından güçlü bir parola oldukça önemli olsa da yeterli değildir. Kullanıcılar mutlaka Facebook iki faktörlü kimlik doğrulaması gibi özellikleri aktif ederek hesabın güvenliğini daha üst seviyeye taşımalıdır.
Kaynak Bağlantı