Obul.net ile gündeme dair son haber ve blogları bir arada bulabileceğiniz bir yer Siteyi ingilizce içerikler ile kullanabilirsiniz bunun için Buraya tıklayn ve başlayın !

Göz altındaki yağ bezeleri neden oluşur? Yağ bezeleri için doğal sağlıklı çözümler

1 yıl önce 172

Göz altındaki yağ bezeleri, göz çevresinde meydana gelen cilt sorunlarından biridir. Genellikle beyaz ve içi dolgun şekilde meydana gelir. Özellikle de şişik ve sert görünmesi nedeniyle fiziksel anlamda kötü bir görünüme neden olabiliyor. Bu nedenle hastanın psikolojik anlamda kendisini rahatsız hissetmesine yol açabilir. Göz altındaki yağ bezeleri pek çok etkenden dolayı oluşur.

Üstelik tedavisi en zor olan ve dikkat edilmesi gereken cilt sorunudur. Kısa sürede ve doğru tedavi edilmediği taktirde cilt yüzeyinde çukurlar oluşabilir ve hatta çoğalmalarına sebebiyet verebilir. O yüzden doğru yöntemlerle mutlaka tedavileri yapılmalıdır. Böylelikle kısa zamanda yağ bezelerinden iz ve çukur kalmadan kurtulabilirsiniz.

Göz Altındaki Yağ Bezeleri Zararlı mı?

Göz etrafında oluşan yağ bezeleri, estetik görünümü olumsuz etkileyen cilt problemlerinin başında geliyor. Sert ve dolu görünümü nedeniyle hasta bu durumdan son derecede rahatsızlık yaşayabilir. Bu sebeple de en fazla merak edilen konulardan biride, yağ bezelerinin zararlı olup olmadığıdır.

Göz etrafında oluşan yağ bezelerinin sağlığa herhangi bir zararı bulunmuyor. Fakat kötü görünüm verdiğinden kişiler iz ve leke kalmadan kısa zamanda kurtulmak ister. İyi tedavi yapıldığı taktirde yağ bezelerinin tedavisini başarıyla gerçekleştirebilirsiniz. Yine de iltihabın çoğalmaması açısından tedbirli ve dikkatli olunmalıdır.

Göz Altındaki Yağ Bezeleri Neden Oluşur?

Göz altında zamanla meydana gelen yağ bezeleri, çeşitli sebeplerden dolayı oluşabilir.

Yağ bezelerinin oluşumunun nedeniyse şöyledir;

  • Yanlış ürünlerin kullanılması.
  • Cilt gözeneklerinin tıkanması.
  • Aşırı yağlı ve şekerli yiyeceklerin tüketilmesi.
  • Genetik faktörler.
  • Uyku düzensizliği ve stres.

Bunların yanı sıra, yağ bezelerine neden olan etkenler arasında aşırı kafein tüketimi de geliyor. Tedavi süresi boyunca neden olan etkenlerden uzak kalmak oldukça önemli bir noktadır.

Göz Altındaki Yağ Bezeleri Kendiliğinden Geçer mi?

Yaygın cilt sorunlarından biri olan göz altı yağ bezeleri, hastayı fazlasıyla rahatsız ediyor ve daha fazla stres yapmalarına yol açıyor. Çünkü bu cilt sorunun tedavisi diğer cilt problemlerine göre daha yaygın ve tedavisi zordur. Göz altındaki yağ bezelerinin kendiliğinden geçmesi kesinlikle mümkün değildir. Gözenekler tıkandığından ve içi dolu olduğundan, içerisinde biriken iltihabın dışarıya atılması gerekir. Tedavi süresi içerisinde stres yapılmamalıdır. Stres yağ bezelerinin artmasına ve sivilcelerin oluşmasına sebep olabilir.

Göz Altındaki Yağ Bezelerine Çözüm Var mı?

Yağ bezeleri, sert yapısı nedeniyle tedavisi zor olan cilt problemlerinden biridir. Bu bezeler göz çevresine çok yakın olduğundan iltihabın yayılmaması için tedavisini detaylı ve doğru şekilde yapmak önemlidir. Ayrıca gözün mikrop kapmasına bile yol açabilir. Göz altındaki yağ bezelerinden kurtulmak amacıyla çeşitli tedavi yöntemlerini deneyebilir, kremler kullanabilir ya da doğal yöntemlere başvurabilirsiniz. Tedavi düzenli yapılmalı ve bu süreç zarfında yağ bezelerini arttıran etkenlerden uzak kalınmalıdır.

Göz Altındaki Yağ Bezeleri İçin Tedavi Yöntemleri

Göz altındaki yağ bezeleri genetik faktörlerden oluşabildiği gibi kolesterolden de oluşabilir. Tedaviye geçmeden önce nedenlerini araştırmak ve nedenlerine bağlı olarak tedavilerinin yapılması gerekiyor. Aynı zamanda cilde yayılmaması ve daha fazla oluşmaması açısından bilinçsiz uygulamalardan kaçınılmalıdır.

Göz altındaki yağ bezeleri için eczaneden krem temin edebilir veya doktorun verdiği ilaçları kullanabilirsiniz. Bununla beraber, daha hızlı tedavi etmek içinde doğal yöntemlerden yardım alabilir ve cildinize doğal yöntemleri uygulayabilirsiniz. Tedavi süresi hastadan hastaya farklılık gösterebilir. Etkisini görebilmek amacıyla tedavi aksatılmamalıdır.

Göz Altındaki Yağ Bezelerine Doğal Yöntemler

Sarımsak

Sarımsak mikrop kırıcı özelliği sayesinde önerilen faydalı yöntemlerden biridir. Yağ bezelerinin yumuşamasına yardımcı olur ve iyileşmelerine destek sağlar. 2-3 diş sarımsağı yağ bezelerinin üzerine uygulayabilirsiniz. Sarımsak kokusu ve yakma hissi nedeniyle gece sürülmesi daha uygun olacaktır. Günde 1 defa kullanabilirsiniz.

Patates

Cilt problemlerinin tedavisinde sık sık tercih edilen patates, yağ bezelerinin tedavisinde son derecede başarılıdır. Patatesi soğukta beklettikten hemen sonra yağ bezelerinin olduğu bölgeye sürebilirsiniz. Birkaç dakika beklettikten sonra yıkayabilir ve göz çevresi için kremler kullanabilirsiniz.

Limon

Limon bakteri önleyici etkisiyle yağ bezelerinin tedavisinde tercih edebilirsiniz. Ancak cildin yanmaması için günde yalnızca 1-2 defa uygulamak yeterli olacaktır. Limonu sürmeden önce cildinizi mutlaka temizlemelidir.

İzleyin: ÇÖZÜM YOK DEMEYİN! Göz Altındaki Yağ Bezeleri Kolay Nasıl Geçer ? – YÜZDEKİ YAĞ BEZELERİNİ YOK ET

Göz Altındaki Yağ Bezelerinin Tedavisinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Göz altındaki yağ bezeleri enfeksiyona neden olmaması için tedavisinde bazı detaylara dikkat edilmesi gerekir. Yağ bezeleri kesinlikle bilinçsiz şekilde sıkılmamalıdır. Sıkılması durumunda yağ bezelerinde artış ve iltihapların çoğalmasına sebebiyet verebilir. Aynı zamanda tedavi süresince güneş koruyucu kremler kullanılmalıdır. Eğer tüm doğal yöntemlere rağmen yağ bezeleri oluşmaya devam ediyorsa, bunun için doktora başvurabilir veya cilt uzmanlarından yardım alabilirsiniz.

Kaynak Bağlantı