Obul.net ile gündeme dair son haber ve blogları bir arada bulabileceğiniz bir yer Siteyi ingilizce içerikler ile kullanabilirsiniz bunun için Buraya tıklayn ve başlayın !

Kış yüzünü gösterdi! Sebze ve meyve fiyatları uçuşa geçti

1 yıl önce 110

Yayınlanma: 10:04 - 2 Ekim 2022

Kış yüzünü gösterdi! Sebze ve meyve fiyatları uçuşa geçti


Yaz aylarında tarladan çıkan mahsul ile sebze-meyvede fiyat artışları durmuştu. Kışın yüzünü göstermeye başlamasıyla birlikte yazlık sebze meyve ürünlerinde fiyatlar yeniden yükseldi.



Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, eylülde markette 37 ürünün 27’sinde fiyat artışı, 10’unda fiyat azalışı olduğunu belirtti. Markette fiyatı en fazla artan ürünün yüzde 92,6 ile sivri biber olduğu belirlendi.

Üreticide 1 lira 36 kuruş olan maydanoz 4 lira 80 kuruşa, 3 lira 79 kuruş olan marul 12 lira 55 kuruşa, 5 lira 30 kuruş olan domates 16 lira 93 kuruşa, 6 lira 67 kuruş olan limon 21 lira 23 kuruşa, 4 lira 60 kuruş olan elma ise 14 lira 3 kuruşa markette satıldı. TZOB verilerine göre, eylül ayında markette 37 ürünün 27'sinde fiyat artışı, 10'unda fiyat azalışı görüldü.




Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com’da yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com'da yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Kaynak Bağlantı