Obul.net ile gündeme dair son haber ve blogları bir arada bulabileceğiniz bir yer Siteyi ingilizce içerikler ile kullanabilirsiniz bunun için Buraya tıklayn ve başlayın !

Milyonlarca insanın maaşına zam! 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parasında yeni yıl müjdesi

1 yıl önce 108

2022’nin sonu yaklaşırken vatandaşlar 2023 asgari ücretinin ne kadar olacağını merak ediyor. 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parasına da asgari ücret ile birlikte zam alacak.  65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası ocak ayında kaç lira olacak?

Devlet eli ile ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen birçok vatandaş için farklı tutarlarda ve kalemlerde nakit destek ödemeleri verilmekte. 

Temmuz 2022 yılında memur ve emekli maaşlarına hem de asgari ücrete zam gerçekleşti. Bu zammın ardından ise 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım aylık tutarları da yükseldi. Ocak 2023 yılında yine aynı zamlar gelecek. 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 84 milyon 680 bin 273 şeklinde olan toplam nüfusun 8 milyon 245 bin 124 kişisinin 65 yaş üstü kişilerden oluştuğuna dikkat çekti. Açıklanmış olan veriler kapsamı dahilinde her dört haneden birinde en az bir yaşlı olduğu ifade edildi. Hal böyle olunca da pek çok vatandaş, devlet tarafından sağlanmış olan son dakika nakit destek ödemelerini ve şartlarını araştırmakta. 

65 yaş aylığı, engelli aylığı ve aynı zamanda evde bakım parası da 2023 yılı asgari ücret zammı ile beraber zamlanacak. Henüz asgari ücrete gelecek zam oranı da belli olmadı. Gazete Vatan'ın aktarımına göre; asgari ücret ile birlikte; sigorta primleri, işsizlik ödeneği, genel sağlık sigortası primleri, kıdem tazminatı, isteğe bağlı sigorta primleri, askerlik ve doğum borçlanması, 65 yaş üstü aylıkları, engelli aylığı ve staj primlerinde de aynı şekilde artış yaşanacak. 

65 YAŞ AYLIĞI KAÇ LİRA EKİM 2022?

Geçtiğimiz temmuz ayında birçok maaşa zam yapıldı. Bunların başında da asgari ücret ile memur ve emekli maaşları bulundu. Temmuz zammından sonra 65 yaş maaşı 1.084,54 TL’den 1.536 TL'ye çıktı. 65 yaş aylığından yararlanmak için gelir sınırı şartı hakim. Asgari ücret ile birlikte de bu sınır da arttı. 65 yaş aylığı kullanacak kişiler için de, kendilerinin ve eşlerinin gelir tutarları değerlendirme altında. Kişi başına düşen gelir 1.833,45 lirayı aşmıyor ise; 65 yaş aylığı almak için başvuruda bulunabilirsiniz.

 Milyonlarca insanın maaşına zam! 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parasında yeni yıl müjdesi

Kaynak Bağlantı