Obul.net ile gündeme dair son haber ve blogları bir arada bulabileceğiniz bir yer Siteyi ingilizce içerikler ile kullanabilirsiniz bunun için Buraya tıklayn ve başlayın !

Popüler Netflix Draması Baby Reindeer’ın Ardındaki Tüyler Ürperten Gerçek Hikâye

1 hafta önce 40

11 Nisan’da popüler dijital yayın platformu Netflix’te gösterime giren dram-gerilim dizisi Baby Reindeer izleyicilerde büyük bir şaşkınlık yaratmış durumda. Çünkü hemen hiç kimse, sessiz sedasız vizyona giren dizinin bu deneli etkileyici olmasını beklemiyordu. Evet, Weronika Tofilska tarafından yönetilen ve kadrosunda Richard Gadd, Jessica Gunning, Nava Mau, Tom Goodman-Hill, Hugh Coles ve Danny Kirrane gibi oyuncuların yer aldığı bu 7 bölümlük mini dizi, Netflix’in son dönemdeki en popüler yapımlarından biri haline geldi. Çünkü Baby Reindeer konusu itibarıyla oldukça sürükleyici bir hikâyeyi ekrana taşıyor. Üstelik dizide anlatılanlar gerçek olaylara dayanıyor! Bu nedenle pek çok izleyici Baby Reindeer gerçek hikayesi nedir sorusuna yanıt arıyor. Detaylara birlikte bakalım.

11 Nisan’da Netflix ekranlarında izleyiciyle buluşan dram-gerilim dizisi Baby Reindeer kısa sürede platformun en popüler yapımlarından biri haline geldi

Dizinin, pek çok izleyicide büyük bir şaşkınlık yarattığını belirtmekte fayda var. Çünkü neredeyse hiç kimse, sessiz sedasız vizyona giren 7 bölümlük bu mini dizinin gerilim dolu bir hikayeyi bu denli başarılı şekilde ekrana taşımasını beklemiyordu.

Baby Reindeer konusu ne?

Netflix dizinin konusunu, “Başarısız bir komedyen hassas bir kadına iyi niyet gösterisinde bulunduğunda ikisinin de hayatını mahvedebilecek boğucu bir saplantının fitilini ateşler.” ifadesiyle özetliyor. Dizi, yarı zamanlı olarak bir barda çalışan Donny adındaki başarısız komedyenin Martha ile tanışmasını ve komedyeni bir takıntı haline getiren kadının Donny için günden güne artan bir tehdide dönüşmesini konu alıyor.

Baby Reindeer oyuncuları kimlerden oluşuyor?

Richard Gadd

Weronika Tofilska tarafından yönetilen dizinin oyuncu kadrosu Richard Gadd, Jessica Gunning, Nava Mau, Tom Goodman-Hill, Hugh Coles ve Danny Kirrane gibi isimlerden oluşuyor.

Son dönemin en popüler Netflix yapımlarından biri haline gelen Baby Reindeer’ın başarısını borçlu olduğu bazı temel unsurlar var

Jessica Gunning

Elbette bunların başında ekrana taşınan sürükleyici hikaye geliyor. Dizide anlatıların gerçek olaylara dayanıyor olması ise yapımın başarısındaki en önemli unsurlardan! Evet, Baby Reindeer, gerçekten de yaşanmış ve son derece ürpertici “stalker” öyküsü!

Baby Reindeer gerçek hikayesi nedir?

Baby Reindeer

Kısa sürede çok sayıda izleyicinin beğenisini kazanan dizi, yukarıda da değindiğimiz gibi gerçek olaylara dayanıyor. Baby Reindeer, dizinin başrolünde de yer alan Richard Gadd’ın 20’li yaşlarındayken takıntılı bir takipçisi yüzünden yaşadığı korku ve gerilim dolu olaylara odaklanıyor.

Hassas bir kadına iyi niyet gösterisinde bulunan Gadd, tam dört yıl boyunca kendisine “yavru ren geyiği” şeklinde hitap eden bir kadın tarafından takip edilmiş

Baby Reindeer

Yaşadığı bu korkunç olayı önce bir tiyatro oyununa daha sonra da bir mini dizi haline getiren Richard Gadd, travmatik öyküsünü milyonlarla paylaşıyor. Oyuncu, bir “hayranı” olmasının ilk etapta hem kendisine hem de arkadaşlarına hayli komik göründüğünü belirtiyor. Ancak hayranlık ile takıntı arasındaki sınırların gün geçtikçe ortadan kalkması, oyuncunun yaşamına kabusa çevirmiş.

Richard Gadd, takıntılı hayranının yaşamını istila ettiğini dile getiriyor

Baby Reindeer

İskoç aktör; bu takıntılı kadının kendisini sürekli takip ettiğini, evinin önüne ve gösterilerine geldiğini kısacası hayatını istila ettiğini dile getiriyor.

Baby Reindeer 41.071 e-postanın, 350 saatlik sesli mesajın, 744 tweetin, 46 Facebook mesajının ve 106 sayfadan oluşan mektupların yer aldığı bir taciz öyküsü

Baby Reindeer

Ayrıca Gadd, ısrarlı takipçisinin ona bir ren geyiği oyuncağı, uyku hapları, yün şapka ve boxer şort gibi hediyeler gönderdiğini ifade ediyor.

İlginizi çekebilir:

Yaratılan’dan Erşan Kuneri’ye: Netflix’te İzleyebileceğiniz Türk Yapımı 24 Dizi Ve Film

Kaynak: 1

Kaynak Bağlantı