Obul.net ile gündeme dair son haber ve blogları bir arada bulabileceğiniz bir yer Siteyi ingilizce içerikler ile kullanabilirsiniz bunun için Buraya tıklayn ve başlayın !

Tabletin Pil Ömrünü Arttırma Yolları

1 yıl önce 171
Tabletin Pil Ömrünü Arttırma Yolları Tabletler akıllı telefonlara nazaran daha uzun bir pil ömrü sunuyor. Tabletler çok güçlü bataryalar sunsa bile kullanımdan kaynaklı olarak şarjları çabucak tükenebilir. Ancak alınan çeşitli önlemler sayesinde tabletin şarjını uzatmak için memnun kalacağınız sonuçlar yaratabilirsiniz. Böylelikle tableti her türlü işiniz için daha uzun süre boyunca kullanmış olacaksınız.

Ekran Parlaklığını Azaltın

Tabletlerin bataryasını en fazla tüketen durumların başında ekran parlaklığının yüksek olması geliyor. Tabletler diğer cihazlara nazaran daha geniş bir ekrana sahip olduğundan dolayı enerjiyi daha yoğun şekilde kullanılır. Ekran parlaklığının yüksek olduğunun düşünülmesi halinde ise, cihazın pil ömrünün daha kısa süre içinde bitmesi kaçınılmazdır. Bu nedenle cihazın ekranının mümkün olduğunca düşük parlaklık seviyesinde kullanılması daha uzun pil ömrüne ulaşmak açısından birebirdir.

Arka Planda Çalışan Uygulamaların Kontrolünü Yapın

Tabletlerde arka planda çalışmakta olan uygulamalar cihaz RAM’ini yorar. Öte yandan bu uygulamalar aktif olarak çalışmıyor görünse de pasif olarak işlemcinin kullanılmasına neden olur. Dolayısıyla her daim enerji tüketimine devam ederler. Bu tarz durumların meydana gelmemesi için arka planda çalışmakta olan uygulamaları düzenli olarak kontrol etmekte fayda var. Arka plandaki uygulamaların kapatılması halinde tabletin pil ömrünü uzatmak mümkün hale gelmiş olacaktır.

Çeşitli Özellikleri Kapatın

Özellikle cihazı kullanmadığınız süre boyunca bazı bağlantıları kapatmanız pil ömrünü uzatmak için yeterlidir. Cihazı kullanmıyorsanız açık durumda olan wifi, bluetooth gibi bağlantıları kapatarak tabletin pil ömrünün gün içinde daha fazla dayanmasını sağlayabilirsiniz. Zira açık olan bu bağlantılar cihaz kullanılmasa bile pil ömrünün önemli kısmının gitmesine yol açar. Bu nedenle cihazı aktif olarak kullanmadığınız zamanlar içinde uçak modunu açmayı tercih edebilirsiniz. Buna ek olarak konum servisleri de durumun farkında olmasanız bile tabletin pilini tüketmeye devam edecektir. Dolayısıyla konum servislerini bu özellikten yararlanmadığınız süre boyunca kapalı tutmanız, pil ömründen tasarruf etmek için birebirdir. Wifi’yi sürekli olarak kapamayı unutuyorsanız, cihazın ayarlar menüsünden wifiyi otomatik kapat seçeneğini aktifleştirerek cihazı kullanmadığınız zamanlarda bu özelliğin kapatılmasını sağlayabilirsiniz.

Uygulama Güncelleştirmeleri Yapın

Tercih ettiğiniz uygulamaların her daim en güncel versiyonlarını kullanmaya özen gösterin. Çünkü uygulama geliştiricileri daha iyi bir performans ve verim sunma açısından belirli zamanlarda yeni güncelleştirmeleri duyurarak, uygulama eksikliklerinin giderilmesini amaçlar. Bu nedenle düzenli olarak uygulamalara dair yeni bir güncellemenin olup olmadığını kontrol etmeniz yerinde olacaktır. Aynı zamanda bu tarz güncellemeler uygulamanın donma ve yavaşlama gibi sorunlarının geride kalmasını sağlar. Özellikle uygulama kullanımında sıkıntıların olduğunu fark ediyorsanız, yeni uygulama güncelleştirmelerinin olup olmadığını kontrol etmelisiniz.
Şarj Alışkanlıklarınızı Gözden Geçirin
Kullanıcılar tablet gibi cihazların pil ömrünü azaltmaya neden olacak çeşitli alışkanlıklara sahip olabilir. Özellikle bunların uzun vadeli olarak bir alışkanlık haline getirilmesi sonrasında cihazın pil performansında bariz şekilde düşüşler görülmektedir. Kullanıcıların bu anlamda en sık tekrar ettiği hatalardan biri de cihazın pili tam dolmadan şarjdan çıkarmaktır. Bu durum düzenli olarak tekrarlandığında cihazın pil ömrü ister istemez kısalırken, şarjı eskiye nazaran daha kısa süre içinde tükenir. Bu tarz sorunlarla karşı karşıya kalmamak için cihazın şarjının yüzde yüz dolu olduğundan emin olmadan şarjı çıkarmamak gerekir. Pil ömrünü korumak ve şarj süresini kısaltmak için bu adıma dikkat etmekte fayda var. Yukarıdaki ipuçları sayesinde tabletin pil ömrünü uzatmak mümkün bir hale gelmekte olup, tableti şarj aletine takmanıza gerek kalmadan daha uzun süre boyunca kullanmaya başlamış olursunuz.  
Kaynak Bağlantı