Obul.net ile gündeme dair son haber ve blogları bir arada bulabileceğiniz bir yer Siteyi ingilizce içerikler ile kullanabilirsiniz bunun için Buraya tıklayn ve başlayın !

Telefon Bayiliği Almak – Turkcell, Vodafone, Türk Telekom Bayilik Almak

1 yıl önce 289

Telefon bayiliğinin alınması, güncel olarak Türkiye’de hizmet veren operatörlere başvuru yapılması ile gerçekleşebilir. İletişim şirketleri, telefon bayilerinin bulunmadığı noktalarda bayi açmak isteyen kişilerin kendilerine bağlı olarak işlem yapabilmelerini talep edebilir. Buna ek olarak, herhangi bir şirkete bağlı kalınmadan da telefon bayisi açılabilir. Kişilerin bir telefon bayisi açmak için yapmaları gereken şey, öncelikle kendilerine bir sermaye oluşturmaktır. Daha sonra kendilerine uygun bir çalışma alanı bulma arayışına başlayacak olan kişiler, dükkanlarını tutmaları ile beraber bayilik başvurusunda bulunabilirler.

Telefoncu Açmak İçin Ne Gereklidir?

Telefoncu dükkanını açabilmek için gerekli olan maddeler, şöyle sıralanmıştır:

  • Öncelikle dükkan olarak kullanılacak olan yerin konumunun belirlenmesi gereklidir.
  • Daha sonra, bu konumdaki yere bir vergi levhası alınmalıdır.
  • Vergi Dairelerinden alınan vergi levhaları ile dükkanın açılışı yapılır ve satışa başlanabilir.

Turkcell Bayilik Almak İçin Ne Yapılması Gereklidir?

Turkcell şirketinden bayilik alınması, şu şartların yerine getirilmesi ile gerçekleşebilir:

  • Bayilik alınacak bölgede başka bir Turkcell bayisi olmaması önemli sayılan şartlardan biridir. Başka bir bayinin çok yakın olması durumunda Turkcell bayilik vermez.
  • Turkcell tarafından istenen işletme geçmişi ve çalışan sayısının doldurulması gerekir.
  • Bayilik sözleşmesi hüküm ve koşullarına uyulması gereklidir.
  • Turkcell sıfatı ile işlem yapıldığından, yapılan geçmiş işlemlerde marka adına bir zarar verilmemesi önemlidir.
  • Alt bayilik süreci boyunca talep edilen kotanın doldurulmuş olması zorunludur.
  • Ticaret geçmişinin iyi olması ve bankadan alınmış teminat mektubunun kanıtlanması gereklidir.

Bunların yanında, Turkcell telefon bayiliği alınabilmesi için bayilik başvurusunda bulunacak olan kişinin yöneticilik vasfına sahip olması gereklidir. Eğer kişiler, daha önce herhangi bir yerde yönetici olarak görev yapmamışlarsa, bayilik farklı kimselere verilebilir.

Vodafone Bayilik Almak İçin Ne Yapılması Gereklidir?

Vodafone bayiliğinin alınması için öncelikle kişiler tarafından dükkan kiralaması ardından başvuru yapılması istenir. İlgili tüm evrakların şirkete gönderilmesinin ardından başvuru sonuçlanması beklenir. Başvurunun olumlu sonuçlanmasından sonra kişiler, şu adımları izlemelilerdir:

  • Vodafone ile bayilik sözleşmesi, talep edilen teminatın yatırılmasından sonra imzalanır.
  • Vodafone, bayilik verdiği dükkanların dükkan düzenlemesini kendisi yapar. Dükkan içi mobilyaların ve reklamların dükkana kuurlmasından sonra, bayi kullanıma açılabilir.
  • Vodafone, bünyesinde satılan her ürünü kendisi temin eder. Bunların dışında satılmak istenen tüm ürünlerin bilgileri ve listeleri, şirkete iletilmek zorundadır. Bilgisi verilmemiş hiçbir ürün, bayi tarafından satışa çıkarılamaz.

Türk Telekom Bayilik Almak İçin Ne Yapılması Gereklidir?

Türk Telekom’un telefon bayiliği alınabilmesi için talep edilen koşullar güncel olarak şöyle belirlenmiştir:

  • Bayinin açılacağı konum hakkında detaylı bilgilerin şirkete iletilmesi gereklidir. Tür Telekom, genellikle nüfus yoğunluğunun fazla olduğu bölgelerde bayi açmayı tercih eder.
  • Bayiyi açacak olan kişinin gerçek ya da tüzel olması gereklidir. Ayrıca, bu kişiler şirkete bir teminat da sunmak zorundalardır. Aksi takdirde bayilik açma hakkı kendilerine verilmez.
  • Bayi sahibinin yeterli teknolojik bilgi birikimi, ticari bilgi ve belgelerinin olmasına dikkat edilir. Ticari anlamda sorumluluk alamayacak kişilere bayilik verilmesi söz konusu olamaz.
  • Bayi içinde çalışmak üzere görev alacak olan kişilerin detaylıca araştırılması yapılır. Özellikle ilk açılacak olan bayiye alınan sorumlu ve çalışanların sicillerinin temiz olması zorunludur.

Telefon bayiliğinin Türk Telekom şirketi üzerinden alınabilmesi için tüm bunlara ek olarak gerçek kişilerin teminat göstermeleri zorunludur. Teminatı ya da yatırım yapacak maddi güce sahip olmayan kimseler, bayi açamazlar.

Kaynak Bağlantı