Obul.net ile gündeme dair son haber ve blogları bir arada bulabileceğiniz bir yer Siteyi ingilizce içerikler ile kullanabilirsiniz bunun için Buraya tıklayn ve başlayın !

Toksik bir ilişkide olabilirsiniz! Mehmet Sungur toksik bir ilişkide olduğunuzu anlamanın yollarını açıkladı

1 yıl önce 140

İkili ilişkiler bazen huzurlu bazen ise zorlayıcı olabilir. Sizleri yoran bir ilişki içerisinde olmak, her zaman size zarar verecektir. Toksik ilişkilerde olan insanlar bu ilişkiyi ayrılık vaktine kadar hep güzel bir ilişki olarak görürler. çoğu zaman da kişilerin toksik ilişki içerisinde olduğunu fark etmediği, bu gibi ilişkilerin yalnızca bittiği zaman toksik olduğu öğrenildiği söylenir. Ancak Uzman Psikiyatr Mehmet Sungur, toksik bir ilişki olduğunuzu anlamanıza yardımcı olacak bazı açıklamalarda bulundu.

Toksik ilişki nedir?

Toksik ilişki, ilişkinin içinde bulunan kişilere manevi zarar veren ve onları yıpratan ilişkilere verilen addır. Toksik bir ilişki normalde olası gereken sağlıklı ilişkiler gibi ilerlemez. Kendi içerisinde farklı bir ilişki yapısı vardır. Genel olarak tarafların sıkça tartıştığı, sürekli yan yana olduğu ve sadece sözlerin verildiği ancak hiç bir eylemin bulunmadığı ilişki tipidir. Dışarıdan bakıldığı anda fark dilen toksik ilişkiler, ilişki içerisinde bulunan kişiler tarafından ise kolaylıkla fark edilmez. Hatta çoğu zaman taraflar ayrılana kadar bu ilişkinin zararlı ve toksik olduğunu anlamazlar bile. Kısacası ayrılıktan sonra ruhani bir enkaz bırakan ve kişisel gelişiminize zarar veren ilişkiler, toksik ilişkilerdir.

Sevdiğim kıza nasıl açılırım?

Sevdiğim kıza nasıl açılırım?

Toksik bir ilişkide olduğunuzu anlamanın yolları

Ülkemizde psikoloji alanında uzman görüşlerinden faydalanılan nadide isimlerden olan ve yaptığı açıklamalar ile ikili ilişkileri geliştirmeyi amaçlayan Uzman Psikiyatr Mehmet Sungur, bu kez de toksik bir ilişkide olmanın nasıl bir şey olduğuna değindi. Toksik ilişkide olduğunuzu nasıl anlayacağınıza dair açıklamalar yapan Mehmet Sungur, bir insanın toksik ilişkide olduğunu anlamasının bazı yolları olduğunu dile getrdi. Uzman Psikiyatr Mehmet Sungur’a göre toksik ilişkide olduğunuzu anlamanın yoları şu şekilde:

Gerçekler yerine hayaller vardır

Toksik bir ilişkide olan insanların hayatında ve ilişkisinde gerçekler yerine hayallerin bulunduğunu aktaran Mehmet Sungur, bu tip ilişkilerde iki tarafın da gerçek hayattan koptuğunu ve sorunları görmezden gelerek yalnızca boş hayallerin içerisinde yaşadığını aktardı. Toksik ilişkiler hayallerden ve yarınlardan beslenir. Bu da toksik ilişkinin ayaklarının yer değmediğini ve sağlam bir temeli olmadığını gösteriyor.

Biz değil ben

İlişkide taraflardan birinin sadece kendi amaçları ve kendi istekleri doğrultusunda ilişkiyi yönetmesi de toksik bir ilişkide olduğunuzu gösteren durumlardan biri. toksik bir ilişki içerisinde olan insanlar genel olarak bir tarafın baskılaması ile ilişkinin içerisinde silinip kaybolmaya başlıyor. Tek bir kişi için yapılan tek taraflı fedakarlıklar, biz duygusu ve dayanışmanın olmaması, aynı durum iki tarafın da başına geldiğinde karşı tarafın verdiği tepkilerin aldığı tepkilerden farklı olması gibi durumlar, içerisinde bulunduğunuz ilişkinin toksik olduğunu gösteriyor.

Merak değil şüphe

Normal bir ilişki içerisinde partnerler birbirlerinin hayatlarını merak ederler. Gün içerisinde ne yaptıklarını ya da neler ile ilgilendiklerini merak ederler. Ancak toksik bir ilişkide bu merak duygusu çok daha farklı işlemektedir. Toksik ilişkide insan karşısındaki kişinin davranışlarından, hayatından ya da sadakatinden emin olmaz. Daha çok şüpheci ve baskılı bir davranış izleyen insanlar toksik bir ilişkinin içerisindedir. İnsan sevdiği kişiden şüphe etmez, onu yalnızca merak eder.

Duygusal dalgalanma ve öfke

Toksik ilişkileri sağlıklı ilişkilerden ayıran en net özelliklerden biri duygusal olarak insanların yaşadıkları süreçlerdir. İnsan sağlıklı bir ilişki içerisinde olduğu zaman duygusal bir yükselme yaşar. Ancak toksik ilişkide bu yükselme yerini dalgalanmaya bırakır. Bir gün iyi bir gün kötü şekilde ilerleyen bir ilişki toksik ilişkidir. Aynı zamanda bu durum ayrılı da etkiler Sağlıklı bir ilişkide ayrılan taraflar depresyon içerisinde kalırken, toksik ilişkide ayrılan taraflar sürekli bir öfke haline bürünerek, ayrılığı kabul edemez.

Kaynak Bağlantı