Obul.net ile gündeme dair son haber ve blogları bir arada bulabileceğiniz bir yer Siteyi ingilizce içerikler ile kullanabilirsiniz bunun için Buraya tıklayn ve başlayın !

Türkiye Sağlık Turizminde Dünya sıralamasında yükseliyor

1 hafta önce 37

Sağlık turizmi, dünya genelinde hızla büyüyen bir sektör ve Türkiye bu alanda önemli bir yükseliş gösteriyor. Ticaret Bakanlığı’nın son açıklamalarına göre, Türkiye sağlık turizmi alanında uluslararası kabul gören akreditasyonlara sahip 40 sağlık kuruluşu ile dünyada 7. sırada yer alıyor. 2023 yılında elde edilen 2,3 milyar dolarlık gelirle bu başarı taçlandırıldı. Türkiye’nin sağlık turizminde potansiyelinin altında kaldığına vurgu yapan  TPRECD (Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği) üyesi Op. Dr. Ebru Şen, “Türkiye’nin sağlık turizmindeki bu başarısı, yüksek kalitede sağlık hizmetlerimizin uluslararası alanda tanınmasının bir göstergesi. Heal in Türkiye portalı üzerinden sağlık turizmi sektöründe faaliyet gösteren 175 kurumun yer alması ve başvuruların her geçen gün artması, ülkemizin bu alandaki popülerliğini ve tercih edilirliğini kanıtlıyor” dedi.

“BU YIL 4 MİLYAR DOLAR HEDEFİ TUTAR”

2022 yılında 1,9 milyar dolar olan sağlık hizmet ihracatından elde edilen gelir, 2023’te ülkeye gelen 1,4 milyon sağlık turisti sayesinde 2,3 milyar dolara ulaştı. Dr. Şen, “Sağlık turizmi, ülkemizin ekonomisine önemli katkılar sağlıyor ve bu alanda yapılan yatırımların meyvelerini topluyoruz. Bu yıl sağlık turizminde 4 milyar dolara çıkma hedefinin tutturulacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE SAĞLIK TURİZMİNDE KÜRESEL MERKEZ OLMA YOLUNDA İLERLER”

Türkiye’nin sağlık turizmi sektöründeki markasının güçlenmesi ve uluslararası pazarlarda rekabet gücünün artırılması için yapılan çalışmaların önemine değinen Dr. Şen , bakanlık destekleriyle gerçekleştirilen ticaret heyetleri ve fuar katılımlarının da bu başarıda büyük rol oynadığını vurguladı.

Türkiye’nin küresel sağlık turizminden aldığı payın ve katma değerin arttırılması için sektör paydaşlarıyla koordineli çalışmaların devam ettiğini belirten Dr. Şen, “Ülkemizin küresel bir merkez olması yolunda emin adımlarla ilerliyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

TÜRKİYE SAĞLIK TURİZMİNDE DÜNYADA 7. SIRADA YER ALIYOR

Bakanlık desteğiyle hayata geçen, Türkiye’nin sağlık turizmi sektöründeki markasının ve bu markaya bağlı tanıtım stratejisinin yüzü olan “Heal in Türkiye” internet portalında sağlık turizmi sektöründe faaliyet gösteren 175 kurumun yer aldığına ve portalda yer almak için yapılan başvuruların her geçen gün arttığına işaret edilen açıklamada, Türkiye, medikal turist tercihlerine oldukça pozitif katkı sağlayan uluslararası kabul gören akreditasyonuna sahip 40 sağlık kuruluşu ile bu alanda tüm ülkeler arasında 7. sırada yer alıyor. Ortadoğu ülkeleri başta olmak üzere Almanya, Birleşik Krallık, Rusya, Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan, Özbekistan ve Afganistan ülkemize en çok sağlık turisti gönderen ülkeler konumundadır.” ifadelerine yer verildi.

Kaynak Bağlantı