Obul.net ile gündeme dair son haber ve blogları bir arada bulabileceğiniz bir yer Siteyi ingilizce içerikler ile kullanabilirsiniz bunun için Buraya tıklayn ve başlayın !

Yükselen yıldız Mustafa Batu

1 hafta önce 121

Geçen yılın kapanışını yapan isim de Mustafa Batu idi, bu yılın ilk güreşinin açılışını da yapan isim yine Mustafa Batu oldu.

Fethiye’den geçen yılı sezonun son turnuvası olan Cumhuriyetimizin 100. Yılında Ramazan Çatal adına düzenlenen yağlı pehlivan güreşlerinde finalde İsmail Balaban’a üstünlük sağlayarak, başpehlivan olmayı başarmıştı.

Ayrıca son yıllarda dayanıklı pehlivan olma özelliğine sahip bir Başpehlivan Mustafa Batu.

Geçen yıl Elmayı Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde de kürsü yapmayı başarmıştı. Hatta sezon içinde yapılan yağlı pehlivan güreşlerinde genelde kürsüde yerini aldı. İlk 8 içinde saymak gerekirse Mustafa Batu burada kendine yer buluyor genellikle…

Başpehlivan Mustafa Batu’nun değişik bir stili var. Dayanıklı olması nedeniyle uzun güreşleri çıkartabiliyor. Hatta çok değişik yenişlere de imza atıyor. Cüsse bakımından baktığınız zaman, diğer cüsseli pehlivanlara göre dezavantajlı olmasına rağmen, çalışkanlığı ile bunu avantaja çevirebiliyor.

Hatta geçen yıl yaptığımız kısa röportajda, daha önce sakatlık geçirmiş ve bunu atlatarak, çayırlarını tozunu almayı başarmıştı.

Kısacası kolay kolay kaybetmeyen Mustafa Batu, daha önceki yıllarda yaptığı güreşlerde de adından söz ettirdi.

Bu sezonun ilk açılışında da Ertuğrul Dağdeviren’i yenerek 38. Menemen Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde kürsünün zirvesinde yer alarak altın kemerin sahibi olmuştu.

Mustafa Batu sonuna kadar mücadelesini sürdürerek, adından daha çok seneler bahsettirecek gibi!..

Hatta kendi deyimiyle “aldığımız paranın hakkını vermek istiyorum” diyor Mustafa Batu…

Aldığı başarılarının karşılığı çok çalışmak olsa gerek. Mustafa Batu da çok çalıştığını ve zirvede yer almak için sonuna kadar mücadeleyi sürdürdüğünü söylüyor ve başarıyor.

Mustafa Batu’nun Edirne Kırkpınar’da altın kemere aday olduğunu söylediğimizde ise, “Kemer işi nasip işi” diyor.

Nasip olması kadar, çok çalışmak gerektiğini hemen hemen bütün başpehlivanlar biliyor.

Bir de altın kemere giden yolun en iyileri yenmekten geçtiğini tüm başpehlivanların kendilerine düstur edinmeleri gerekiyor.

Edirne Tarihi Kırkpınar’a giden yol diğer güreşlerde elde ettiğini performansla birlikte, sonuna kadar mücadeleyi devam ettirmekten ve pes etmemekten geçer!..

About Author

Resul ÖZSARAY

Sporseverler TV YouTube kanalımda sporun bütün branşları ile ilgili yorum, kritik ve röportaj vlog veya videoları izleyebilirsiniz.

Değerli Sporseverler TV izleyicileri : Daha detaylı bilgi için lütfen videoları izler misiniz? Sporseverler Tv YouTube kanalımı beğenmeyi unutmayınız. Sporseverler Tv YouTube kanalıma abone olup bildirim zilini açtığınız takdirde yeni videolardan haberdar olursunuz…

Haftada en az bir adet video yüklemesi Sporseverler TV YouTube kanalımdan izleyebilirsiniz!..

Teşekkürler…

Continue Reading

Kaynak Bağlantı